Jídelníček
18. 1. 2021 – 22. 1. 2021
Pondělí
Chléb,
pom. sardinková, čaj, paprika
1,7,4
Polévka z rybího filé
9,1,7,4
Zapékané
těstoviny s masem a zeleninou, džus
1,3,9
Loupáček, kakao, jablko
1,3,7
Úterý
Rohlík
s máslem a šunkou, kakao, mandarinka
1,7
Polévka zeleninová s mlékem
9,7,1
Kuřecí plátek, šťouchaný brambor, míchaný salát, čaj
1,7
½ sýrová bulka, Cola-cao, banán
1,7
Středa
Chléb,
pom. Liptovská, hroznové víno, čaj
1,7
Vývar s těstovinou
9,1
Hovězí maso na žampionech, rýže, kompot, ov. nápoj
1
Královský chléb s pom. máslem, mléko, mrkev
1,7
Čtvrtek
Veka, pom. sýrová, okurek, bílá káva
1,7
Polévka luštěninová s bramborem
1,9
Koprová omáčka, vejce, knedlík, čaj
1,7,3
Chléb, zeleninové máslo, rajče, čaj
1,3,7,10
Pátek
Šlehaný tvaroh s pudinkem,
rohlík, sirup, jablko
7,1
Polévka kedlubnová s kapáním
1,3,7
Vepřové nudličky na bylinkách, brambor, čaj
1
Informace o nových
cenách stravného dle vyhlášky 107/2005 Sb. a způsob platby
Z důvodu průběžného zdražování potravin
zvyšujeme cenu stravného od 1. 9. 2019.
Kategorie A
( 3 – 6 ) let
kategorie B
(
7 – 10 let )
oběd :
16,-
19,-
svačinka :
9,-
10,-
polodenní strava:
25,-Kč = 500,-Kč měsíčně
29,-Kč = 580,-Kč měsíčně
Celodenní strava: 34,-Kč
= 680,-Kč měsíčně
39,-Kč = 780,-Kč měsíčně
Platba
obědů se provádí pouze příkazem k úhradě nebo složenkou.
Platba
obědů je prováděna zálohově na měsíc dopředu vždy
do 22.dne v měsíci
(např. na únor, do 22.ledna atd.) Žádáme rodiče
aby si
včas navýšili trvalé příkazy ve svých bankách.
Eva Tinclová
Mgr.
Vladimír Leitgeb
vedoucí jídelny
ředitel školy
Informace o alergenech v pokrmech
Školní jídelna Základní školy Josefa Františka a Mateřská
škola Otaslavice sděluje, že v souvislosti s platností Nařízení Evropské rady a
parlamentu 1169/2011 od 13. 12. 2014 rozšiřuje informace o přítomnosti alergenů
v jednotlivých pokrmech.
Značení alergenů
je pouze informativní požadavek
1.
Obiloviny obsahující lepek
2.
Korýši a výrobky z nich
3.
Vejce a výrobky z nich
4.
Ryby a výrobky z nich
5.
Jádro podzemnice olejné (arašídy)
6.
Sojové boby a výrobky z nich
7.
Mléko a výrobky z nich
8.
Suché skořápkové plody
9.
Celer
10.
Hořčice
11.
Sezamová semena
12.
Oxid siřičitý
13.
Vlčí bob
14.
Měkkýši
Aby mohli rodiče lépe reagovat na potřeby svých dětí,
bude s platností od 10. 12. 2014 jídelníček doplněný o čísla jednotlivých
alergenů v každém pokrmu podle přiloženého seznamu. Přítomnost alergenu bude
přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých
pokrmů ve školní jídelně.
Vedoucí školní jídelny - Eva Tinclová