Školní jídelna

1. Vnitřní řád školní jídelny 2. Řád školní kuchyně 3. Informace o stravování 4. Změny ve stravování

 

Školní jídelna při ZŠ nadporučíka letectva Josefa Františka a MŠ Otaslavice nabízí možnost odebírání obědů pro veřejnost.

Cena obědu činí 55,-Kč.

Výdejní doba ve školní jídelně je od 12,10  -  12,25 hod.

Možnost dovozu obědů také do MŠ Otaslavice, kde bude k vyzvednutí od 11,20 -11,45 hod.

Bližší informace na tel. čísle 582 370 718

 

 

Důležité upozornění:

Odhlašování obědů:  jeden den předem do 13.30 h. Pokud není možno oběd odhlásit, je nárok na odebrání oběda do jídlonosiče, a to  pouze 1. den nemoci dítěte. Od dalšího dne je třeba obědy odhlásit na dobu nemoci ve školní jídelně ústně nebo telefonicky na čísle 582 370 718. V případě neodhlášení obědů v době nemoci, bude strávníkovi naúčtován k ceně potravin i režijní poplatek ( dle Vyhlášky 107/2005 Sb.) v celkové výši jednoho oběda 55,- Kč.

Žáci mají nárok na dotované obědy pouze ve dnech, kdy probíhá školní vyučování. Nemohou tedy odebírat dotované obědy ve dnech nemoci, ve dnech vedlejších prázdnin nebo ve volných dnech pro žáky vyhlášených ředitelem školy. V těchto dnech mohou odebírat obědy za plnou cenu oběda ( i s režijními poplatky)  55,- Kč.

 

Výzva hlavního hygienika ČR

 

Informace o alergenech v pokrmech

Školní jídelna Základní školy Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice sděluje, že v souvislosti s platností Nařízení Evropské rady a parlamentu 1169/2011 od 13. 12. 2014 rozšiřuje informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech.

Značení alergenů je pouze informativní požadavekŠkolní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

 

 Nařízení Evropské rady a parlamentu definovalo 14 níže uvedených alergenů, které mohou u citlivých jedinců způsobit zdravotní problém.

 

1.      Obiloviny obsahující lepek

2.      Korýši a výrobky z nich

3.      Vejce a výrobky z nich

4.      Ryby a výrobky z nich

5.      Jádro podzemnice olejné (arašídy)

6.      Sojové boby a výrobky z nich

7.      Mléko a výrobky z nich

8.      Suché skořápkové plody

9.      Celer

10.  Hořčice

11.  Sezamová semena

12.  Oxid siřičitý

13.  Vlčí bob

14.  Měkkýši

 

Aby mohli rodiče lépe reagovat na potřeby svých dětí, bude s platností od 10. 12. 2014 jídelníček doplněný o čísla jednotlivých alergenů v každém pokrmu podle přiloženého seznamu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

 

Vedoucí školní jídelny  -  Eva Tinclová  

24. 9. 2018 – 28. 9. 2018

 

Pondělí      

                            Vývar s barevnými těstovinami     1,3,9

                            Hovězí maso, rajčatová omáčka, knedlík, čaj     1,3                                                                 

Úterý              

                            Polévka masová s drobením     1,3,9

                            Zapékané filé se zeleninou a sýrem, brambor, čaj      4,7                                                                              

Středa             

                            Polévka zeleninová se špaldovými nočky     9,1,3,7

                            Buchtičky s krémem, ov. nápoj     1,3,7

                            Pomeranč                                                                                                                             

Čtvrtek         

                            Polévka luštěninová     9,1

                            Kuřecí plátek, kari rýže, okurkový salát se zakys.

                            smetanou, čaj     1,7                                                                                                                                                                               

 Pátek              

                            Státní svátek  -  nevaří se   

                            

    Změna jídelníčku vyhrazena.