Školní jídelna

1. Vnitřní řád školní jídelny 2. Řád školní kuchyně 3. Informace o stravování 4. Změny ve stravování

 

Školní jídelna při ZŠ nadporučíka letectva Josefa Františka a MŠ Otaslavice nabízí možnost odebírání obědů pro veřejnost.

Cena obědu činí 55,-Kč.

Výdejní doba ve školní jídelně je od 12,10  -  12,25 hod.

Možnost dovozu obědů také do MŠ Otaslavice, kde bude k vyzvednutí od 11,20 -11,45 hod.

Bližší informace na tel. čísle 582 370 718

Informace o nových cenách stravného dle Vyhlášky č.107/2005 Sb. a způsobu jeho platby.

Ceny obědů podle věkových kategorií od 1. 9. 2019

 7 – 10 let  1 oběd 22,-Kč                 měsíční záloha 440,-Kč

11 14 let 1 oběd 26,-Kč                 měsíční záloha 520,-Kč

15 – 18 let 1 oběd 29,-Kč                 měsíční záloha 580,-Kč

Platba obědů se provádí pouze příkazem k úhradě nebo složenkou. Žádáme rodiče, aby si včas navýšili trvalé příkazy ve svých bankách.

Platba obědů je prováděna zálohově na měsíc dopředu vždy do 22. dne v měsíci (např. na únor do 22. ledna atd.)

 

Důležité upozornění:

 

Odhlašování obědů:  jeden den předem do 13.30 h. Pokud není možno oběd odhlásit, je nárok na odebrání oběda do jídlonosiče, a to  pouze 1. den nemoci dítěte. Od dalšího dne je třeba obědy odhlásit na dobu nemoci ve školní jídelně ústně nebo telefonicky na čísle 582 370 718. V případě neodhlášení obědů v době nemoci, bude strávníkovi naúčtován k ceně potravin i režijní poplatek ( dle Vyhlášky 107/2005 Sb.) v celkové výši jednoho oběda 55,- Kč.

Žáci mají nárok na dotované obědy pouze ve dnech, kdy probíhá školní vyučování. Nemohou tedy odebírat dotované obědy ve dnech nemoci, ve dnech vedlejších prázdnin nebo ve volných dnech pro žáky vyhlášených ředitelem školy. V těchto dnech mohou odebírat obědy za plnou cenu oběda ( i s režijními poplatky)  55,- Kč.       

 20. 1. 2020 – 24. 1. 2020                                                     

Středa      

                          Polévka česneková s vejci a bramborem     3

                          Hrachová kaše, vepř. výpečky, chléb, okurek, čaj    1

                                                                                                   

Čtvrtek        

                           Polévka Francouzská     1

                           Zapékaná brokolice s květákem, vejci a sýrem, brambor     3,7    

                           kompot, ov. nápoj

                                                                                                                                           

 Pátek               

                           Polévka zelná    1,7

                           Kuřecí přírodní plátek, rýže, zel. obloha, mléko     7,1

27. 1. 2020 – 31. 1. 2020

Pondělí    

                           Polévka kedlubnová     1,7

                           Zrzavé nudle, okurek, ov. nápoj     1,3,

                           Ovocná přesnídávka

                                       

Úterý               

                           Polévka cizrnová     1,9

                           Filé na másle a kmíně, brambor, zel. obloha, jog. dip, čaj    4,7

                                                                             

Středa          

                          Polévka kuřecí s nudlemi     9,1

                          Pečené kuře na slanině a leču, rýže, čaj     1

                                                                                                

Čtvrtek   

                           Polévka kroupová     9,1

                           Buchtičky s krémem, džus     1,3,7    

                           Pomeranč

                                                                                                                                             

 Pátek                PRÁZDNINY

                           Polévka masová s kapáním     1,9,3,7

                           Kapusta, Moravský vrabec, chléb, čaj     1

 

 Změna jídelníčku vyhrazena.

 

Výzva hlavního hygienika ČR

 

Informace o alergenech v pokrmech

Školní jídelna Základní školy Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice sděluje, že v souvislosti s platností Nařízení Evropské rady a parlamentu 1169/2011 od 13. 12. 2014 rozšiřuje informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech.

Značení alergenů je pouze informativní požadavekŠkolní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

 

 Nařízení Evropské rady a parlamentu definovalo 14 níže uvedených alergenů, které mohou u citlivých jedinců způsobit zdravotní problém.

 

1.      Obiloviny obsahující lepek

2.      Korýši a výrobky z nich

3.      Vejce a výrobky z nich

4.      Ryby a výrobky z nich

5.      Jádro podzemnice olejné (arašídy)

6.      Sojové boby a výrobky z nich

7.      Mléko a výrobky z nich

8.      Suché skořápkové plody

9.      Celer

10.  Hořčice

11.  Sezamová semena

12.  Oxid siřičitý

13.  Vlčí bob

14.  Měkkýši

 

Aby mohli rodiče lépe reagovat na potřeby svých dětí, bude s platností od 10. 12. 2014 jídelníček doplněný o čísla jednotlivých alergenů v každém pokrmu podle přiloženého seznamu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.